Golf > Golfpaket > Roland Holm: ”Så startade Spela-golf.com”

Roland Holm: ”Så startade Spela-golf.com”

En spontan idé som blev verklighet

Året var 2003 när Roland ”Rolle” Holm, passionerad golfspelare och dåvarande kundtjänstchef, fick ett besök från en vän. De spelade golf tillsammans i Skottland, och vännen föreslog:
– Varför börjar du inte med golfresor hit? Det finns hur många bra banor som helst.
 Denna enkla fråga planterade fröet till vad som skulle bli Spela-golf.com.

Roland-Holm

Vid den tiden var det betydligt dyrare att spela golf i Sverige jämfört med Storbritannien, vilket skapade en attraktiv marknadsmöjlighet. Rolle tog chansen och startade Spela-golf.com Förvånansvärt nog fick han sin första bokning redan innan han hann etablera sig ordentligt – fyra svenska golfare som ville åka till Wales och spela. Första året bokade Rolle in 311 gäster, en imponerande start för det nystartade företaget.

En strategi byggd på relationer

– Jag insåg snabbt att affärer i Storbritannien krävde ett annat tillvägagångssätt. Man kan inte bara gå in och fråga efter rabatter på en gång, förklarar han. De är lite mer gammaldags. Det tog tid och ansträngning att bygga relationer, förhandla om tider och priser med golfbanor och hotell. Ett genombrott kom 2004, när Ryanair började flyga till Prestwick på Skottlands västkust.
– Jag tog semester från mitt jobb, reste till Prestwick och bodde på fjorton olika hotell på lika många dagar. Jag besökte och spelade så många golfbanor jag kunde och satte samman paket för mina kunder.

En expanderande kundbas

Året efter, 2005, hade Spela-golf.com 2500 bokningar, en tydlig indikator på att företaget var på rätt spår. Rolle var pionjär när det gällde att ta svenska golfspelare till Storbritannien, med fokus på Skottland, England och Irland. Många av hans konkurrenter erbjuder nu liknande resor, men Spela-golf.com var först och har en djupgående expertis i området.

Passionen för golf startade sent

Roland Holm började spela golf relativt sent i livet, när han var 25 år gammal. Efter att ha bott i England i två år, började han spela med sina arbetskamrater. Han berättar:
– Vi gick ofta ut på banan tidigt på morgonen och njöt av att så få andra golfare var ute då. Den erfarenheten lade grunden för min djupa kärlek till spelet och insikten om att golf kunde vara både en passion och en affärsmöjlighet.

St Andrews Old Course 

Drömmen om St Andrews

Anrika St Andrews Old Course är allas golfspelares dröm, men som få har möjlighet att förverkliga. Spela-golf.com är auktoriserad återförsäljare av tider på St Andrews, en exklusiv status som få svenska företag har. Processen att bli återförsäljare är rigorös och inget är garanterat.
– Det är en riktig kvalitetsstämpel för Spela-golf.com, säger Rolle stolt.
Han får ungefär tjugofem tider om året på Old Course, vilket kanske låter lite, men i branschen är det en topprestation. Genom åren har Rolle byggt upp ett brett nätverk av kontakter, som ytterligare stärker företagets position.

Hjälpa kunderna att välja rätt

Att förstå kundernas budget och behov är avgörande.
– Det finns golfklubbar som tar 5000 i greenfee, därför är det är viktigt att veta vad folk har för budget, förklarar han. För vissa är tillgång till golfbil och caddie viktigt, och jag ser till att anpassa resan efter kundernas önskemål.

st-andrews-old-course-hotel

Exklusiva golfupplevelser

Spela-golf.com erbjuder unika tävlingar på några av Skottlands bästa banor, inklusive St Andrews Invitational. Boende på Old Course Hotel är en annan lyxig upplevelse som gör resan minnesvärd.

Bästa tiderna för golfresor

April och maj rekommenderas att boka golfresa till Skottlands fina banor. Då är det låg beläggning och bra väder. Juni till augusti är också bra, men banorna är mer upptagna.
– Många svenskar vill njuta av sommarvädret hemma, vilket gör april och oktober till de bästa månaderna ur beläggningssynpunkt.

 

Roland Holm

Bilden: Roland Holm med sina anställda chaufförer Sarah och Jim, som hjälper gästerna med det mesta.

Fullständig service och komfort

Spela-golf.com tar hand om alla detaljer.
– Du behöver bara landa, så tar vi hand om gästerna därifrån, säger Rolle, som tillsammans  med sina chaufförer och sin bokningspersonal erbjuder transfer, incheckning på golfklubbar, och tips om de bästa restaurangerna.

Flexibla boendealternativ och skräddarsydda resor

Spela-golf.com erbjuder en rad boendealternativ, från femstjärniga hotell till mysiga bed and breakfasts. Bra mat i anrik miljö lockar gästerna.
– Vi skräddarsyr resor för både grupper och enskilda resenärer, vilket gör varje bokning med oss unik.

Jigger Inn St Andrews

Lojala kunder och framtidsutsikter

Många av Rolles kunder har rest med honom i 15-20 år och återkommer för att upptäcka nya destinationer.
– Jag skapar paket som får folk att uppleva sina drömmar. Det är just det som är det bästa med mitt jobb!

 

 

 

Intresserad? Kontakta oss!