Månadens resmål – Preswick & Ayr

Ayrshire, på den skotska västkusten, har runt 30 golfbanor och är en av Skottlands främsta golfdestinationer. Det spelas fler varv i detta område än på banorna runt St Andrews! Flera av banorna har varit värd för The Open, senast var det Royal Troon, där Henrik Stenson vann, och första gången The Open spelades 1860 var det på Prestwick Golf Club. Med ett antal kvalbanor, samt värdar för tävlingar som Scottish Open, är Ayrshire ett av de tätaste som finns. Banorna Western Gailes, Dundonald och Kilmarnock Barrassie ligger vägg i vägg med varandra vilket byter att transfer mellan banorna tar nästan ingen tid alls. De nyrenoverade Trump Turnberry banorna är också fantastiskt fina, Ailsa om plånboken tillåter är ett måste, men nya King Robert the Bruce är en mycket bra bana.

Prestwick samt Ayr är både trevliga småstäder med många restauranger och pubar, har ni tid rekommenderar vi att ni tar pendeltåget in till Glasgow som har transformerats de sista 5 åren till en fantastisk stad. Precis utanför Ayr ligger ön Arran, där man kan spela den unika golfbanan Shiskine och besöka det berömda Arran destilleriet.

Vi jobbar med ett flertal B&B och hotel i både Ayr och Prestwick samt i några av de andra mindre byarna och natuligtvis kan ni boka det glamourösa nyrenoverade Trump Turnberry genom oss.

Restid från Glasgow flygplats är ca 40 minuter och från Edinburgh ca 1.5 timma. Vi kan arrangera transfer både från & till flygplatserna samt även mellan golfbanor och boende om så önskas!