Månadens Golfbana – The Island

The Island grundades 1890 av ett gäng herrar som redan var medlemmar i Royal Dublin men som ville kunna spela golf på söndagar, vilket Royal Dublin inte tillät. De rodde ut till ön utanför byn Malahide i 1887 för att inspektera terrängen, kunde man anlägga en linksbana här?

De kom överens med ägaren att han skulle förbereda terrängen och gräset med en lie, innan de tog över en gräsklippare. Ett par år senare i 1896 tillät man män att köpa en årsbiljett, ett slags greenfee, och året efter fick även kvinnor möjligheten att lösa biljett, dock var det inte som medlem utan klubben drevs av syndikatet tills i början på 1950 talet då årskortsinnehavarna tog över och alla blev medlemmar.

Det första klubbhuset stod kvar tills båtförbindelsen försvann 1973, på ena väggen av det klubbhuset satt den stora skylten man vände på när man ville att båten skulle komma och hämta…numera kör man den “långa vägen” runt, en resa som på början av 1900 talet hade tagit flera timmar, men som i dag tar mindre en 30 minuter. Idag kombinerar The Island dess rika historia som privat medlemsklubb med lite mer moderna inlägg som driving range, omklädningsrum samt bar och restaurang. Banan var rankad nummer 13 i Irland i 2015 och har ofta stora tävlingar, inklusive kvalet för The Open. Med sina 5879 meter från gäst tee, mäktiga sanddyner och snabba greener bjuder den på en riktigt utmanande golfupplevelse. Blunda och lyssna på den fina lärksången, finns massor av olika sorter här och sånglärkan är klubbens emblem. En av våra top 5 banor!